Smernice za kolačiće

Šta su kolačići?

Kompanija Gilbarco Veeder-Root koristi kolačiće da bi poboljšala vaše iskustvo na mreži.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatski preuzimaju i skladište na vešem uređaju kada posetite naš veb-sajt. Oni omogućavaju da naš veb-sajt prepozna vaš uređaj i uskladišti neke podatke o vašim željenim postavkama ili ranijim aktivnostima.

Koristimo kolačiće iz dva razloga:

 1. Da nam pomogne da pratimo obrasce upotrebe kako bismo poboljšali svoje sajtove i upravljali njima.
 2. Da zabeležimo željene postavke kako bismo personalizovali vašu posetu.
 

Vrste kolačića koje koristimo

Možda ćemo automatski koristiti kolačiće da bismo vam omogućili interakciju sa našim veb-sajtom. Važno je napomenuti da različiti kolačići imaju različite funkcije. U nastavku je pregled kolačića koji se koriste na našem veb-sajtu.

 

Direktni kolačići

Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su od ključnog značaja da biste mogli da se krećete po veb-sajtu i koristite njegove funkcije. Zbog toga što su ovi kolačići strogo potrebni, nije neophodno da vas pitamo za pristanak da bismo ih koristili.

 

Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju da veb-sajt zapamti izbore koje ste načinili (kao što su jezik ili oblast u kojoj se nalazite) i da obezbedi poboljšane, više personalizovane funkcije. Na primer, ovi kolačići mogu da se koriste da bi se zapamtile promene koje načinite u pogledu veličine teksta, fonta i drugih delova veb stranice koji se mogu prilagoditi.

Korišćenjem našeg veb-sajta slažete se da možemo postaviti ove vrste kolačića na vaš uređaj.

 

Nezavisni kolačići

Kolačići performanse (Google analitika)

Ovi kolačići prikupljaju podatke o saobraćaju do našeg veb-sajta i o tome kako posetioci koriste naš veb-sajt. To može da obuhvata broj posetilaca do našeg veb-sajta, veb-sajtove posredstvom kojih su stigli do našeg veb-sajta, stranice koje su posetili, u koje doba dana su obavili posetu, da li su ranije posetili naš veb-sajt i druge slične informacije.

Ovi kolačići analitike mogu takođe da nam ukažu na to koliko naših posetilaca su muškarci ili žene i mogu da naprave pregled broja posetilaca koji spadaju u određene starosne grupe ili određene interesne kategorije.

Prikupljeni podaci ne identifikuju nijednog pojedinačnog posetioca. Informacije su skupne, pa prema tome anonimne. Koristimo ove podatke da bismo efikasnije pružali svoje usluge, prikupili šire demografske podatke i pratili nivo aktivnosti na našem veb-sajtu.

Koristimo softver trećih strana za veb analitiku u te svrhe: Google analitika Google analitika koristi vlastite kolačiće. Možete saznati više informacija o kolačićima Google analitike ovde.

Korišćenjem našeg veb-sajta slažete se da možemo postaviti ove vrste kolačića na vaš uređaj.

 

Kolačići performanse (Hubspot)

Kolačiće trećih strana za analitiku takođe postavlja naša marketinška platforma Hubspot. Ovo je u cilju praćenja ponašanja pojedinačnih posetilaca na našem veb-sajtu (tačnije, broja poseta veb-sajta i pregledanih stranica) kako bismo mogli da nadgledamo efikasnost naših marketinških kampanja.

Više informacija o kolačićima Hubspot-a možete saznati ovde.

Korišćenjem našeg veb-sajta slažete se da možemo postaviti ove vrste kolačića na vaš uređaj.

 

Kolačići performanse (Hotjar Ltd)

Alatke Hotjar-a nam omogućavaju da analiziramo šta korisnici rade na našem veb-sajtu. Hotjar pruža određene usluge uključujući toplotne mape, snimanja posetilaca, levke i analize obrazaca, povratne informacije i ankete. Ove informacije se koriste da bi se poboljšalo iskustvo korisnika na veb-sajtu.

Kolačići Hotjar-a se postave čim korisnik učita stranicu koja sadrži šifru Hotjar-a. Kolačić sadrži univerzalno jedinstveni identifikator (UUID) čime se Hotjar-u omogućava da prati istog posetioca na više stranica i tokom više sesija.

Više informacija o kolačićima Hotjar-a možete saznati ovde.

Korišćenjem našeg veb-sajta slažete se da se ove vrste kolačića postave na vaš uređaj.

 

Kolačići ciljanog oglašavanja

Koristimo ove kolačiće da bismo obezbedili oglase koji su relevantniji za vas i više u skladu sa vašim interesovanjima. Oni se takođe koriste da bi se ograničilo koliko puta vidite oglas, kao i da bi se utvrdila efikasnost reklamne kampanje.

Ovi kolačići pamte da ste posetili naš veb-sajt i koriste ovu informaciju da bi prilagodili oglašavanje naših proizvoda i usluga kada posetite druge veb-sajtove.

Kolačiće postavljaju reklamne mreže trećih strana. Podaci sadržani u ovim kolačićima potpuno su anonimni i ne sadrže nijedan od vaših ličnih detalja.

Koristimo Google DoubleClick i LinkedIn za ciljano oglašavanje. Saznajte više o Google kolačićima za oglašavanje ovde. Saznajte više o LinkedIn kolačićima ovde.

Za više informacija o kolačićima za oglašavanje uopšte, posetite veb-sajt AdChoices.

Korišćenjem našeg veb-sajta slažete se da se ove vrste kolačića postave na vaš uređaj.

OneTrust Cookie Compliance
Листа колачића


 

Kako da upravljate svojim kolačićima

Koristimo kolačiće da bismo osigurali najbolje iskustvo za korisnike našeg veb-sajta. Prihvatanje kolačića je obično najbolji način da sigurno dobijete ono najbolje sa nekog veb-sajta.

Ako želite da kontrolišete ili onemogućite kolačiće, to lako možete postići putem postavki na vašem pregledaču. Međutim, ograničavanje kolačića može da utiče na vaše iskustvo na našem veb-sajtu i onemogući funkcionisanje nekih usluga i alatki.

Svi pregledači su različiti. U zavisnosti od pregledača koji koristite, kolačićima se može upravljati kao što je u nastavku navedeno.

 

Microsoft Internet Explorer:

 1. Izaberite "alatke" sa menija, a zatim "Internet opcije"
 2. Kliknite na karticu "privatnost"
 3. Izaberite odgovarajuću postavku

Detaljnija uputstva su dostupna ovde.

 

Google Chrome

 1. Kliknite na ikonu za meni sa gornje desne strane na vašem pregledaču i izaberite "Postavke"
 2. Kliknite na karticu "Napredno", nađite odeljak "Privatnost i bezbednost" i izaberite dugme "Postavke sadržaja"
 3. Izaberite stavku menija "Kolačići" i pronađite "Dopusti sajtovima da sačuvaju i čitaju podatke kolačića"

Detaljnija uputstva su dostupna ovde.

 

Mozilla Firefox:

 1. Kliknite na ikonu za meni sa gornje desne strane vašeg prozora pregledača i izaberite "Željene postavke"
 2. Onda izaberite karticu "Privatnost i bezbednost"
 3. Nađite odeljak "Istorija", zatim izaberite "upotrebi prilagođene postavke za istoriju"

Detaljnija uputstva su dostupna ovde.

 

Apple Safari

 1. Kliknite na ikonu sa zupcima sa gornje strane vašeg prozora pregledača i izaberite opciju "Željene postavke"
 2. Kliknite na "Bezbednost"
 3. Izaberite odgovarajuću opciju "Kolačići i podaci veb-sajta"

Detaljnija uputstva su dostupna ovde.

 

Pregledači koji nisu navedeni

Proverite postavke pomoći u vašem pregledaču ili upotrebite pretraživač da biste našli odgovor na to koji je najbolji način da se omoguće ili onemoguće kolačići u vašem izabranom pregledaču.

 

Proširenje pregledača

Druga mogućnost je da instalirate proširenje pregledača kao što je Ghostery.

Ghostery otkriva i blokira tehnologije za praćenje na veb-sajtovima koje posećujete kako bi se ubrzalo učitavanje stranica, uklonila nebitna e-pošta i zaštitili vaši podaci i privatnost. On vam daje informacije o tome koje kompanije vas prate i obezbeđuje alatke koje su vam potrebne da biste kontrolisali šta i kada da blokirate.

Da biste saznali više ili preuzeli proširenje Ghostery za svoj pregledač kliknite ovde.

 

Više informacija

Za više informacija o kolačićima, šta rade i kako ih kontrolisati, posetite sledeće spoljne veze:

www.aboutcookies.org

www.youronlinechoices.eu