SK700-II AdBlue

 

Više od dve decenije, Gilbarco Veeder-Root je posvećen bliskoj saradnji sa svojim klijentima i udruženjima u industrijskom sektoru na uvođenju ekoloških alternativnih goriva na benzinske stanice. U poslednjih nekoliko godina, upotreba ekoloških alternativnih goriva je značajno porasla. Da bi podržao ovaj rast, Gilbarco Veeder-Root predstavio je svoj prvi AdBlue® automat za gorivo pre četiri godine.

Jedan od razloga za ovaj rast može se pripisati činjenici da su proizvođači viozila pod konstantnim pritiskom da ispune stroge evropske ciljeve koji se odnose na emisiju gasova i Euro VI standard koji se uvode od septembra 2014. Kako bi se usaglasili sa ovim propisima, proizvođači usvajaju tehnologiju selektivne katalitičke redukcije (SCR), koja koristi dizel izduvnu tečnost (DEF) ili AdBlue®.

Dakle, šta je AdBlue®? Ukratko, AdBlue® je aditiv koji se koristi u SCR procesu. Posebno je poznat po svojoj mogućnosti da smanji emisiju štetnih gasova i ubrizgava se u izduvne gasove, i na taj način ih čisti pre nego što dospeju u atmosferu.

AdBlue® točenje goriva ipak donosi neke izazove. Usled AdBlue® svojstava kao što su kompatibilnost samo sa nerđajućim čelikom i nekoliko stepena plastike, smrzavanje na -11°C, i kristalizacija u dodiru sa vazduhom, čak i najmanje nečistoće mogu oštetiti skup sistem katalizatora vozila.

Modularni opseg SK700-II AdBlue® Gilbarco Veeder-Root-a jedinstveno je dizajniran i dokazano u praksi ispunjava stroge zahteve sa kojima se AdBlue® dobavljači suočavaju prilikom AdBlue® punjenja, dok se istovremeno savršeno uklapa sa preostalim rešenjima i sistemima na vašoj benzinskoj stanici

AdBlue® pumpe su dostupne u jednostrukoj ili dvostrukoj konfiguraciji orijentacije prema kolovoznoj traci, ili u kombinaciji sa drugim vrstama goriva, sa različitim opcijama za zaštitu pištolja za točenje goriva i grejačima koji odgovaraju različitim klimatskim uslovima.

Asortiman automata za gorivo i nadzemnih rezervoara Gilbarco Veeder-Root-a obezbeđuju "plug and play" rešenje, olakšavajući dodavanje kapaciteta za točenje AdBlue® na vašoj benzinskoj stanici. Osim toga, modularni asortiman SK700-II AdBlue® Gilbarco Veeder-Root-a takođe je dostupan u ATEX.

AdBlue® je zaštitni znak Verband Der Automobilindustrie (VDA).

Pouzdanost
Sistem za pritisak izbegava kristalizaciju, hidraulika automata za gorivo je otporna na koroziju, dok automatsko grejanje i smart vrata sprečavaju smrzavanje. SK700-II AdBlue® obezbeđuje maksimalno vreme u radu i punjenje bez oštećenja.

Dokazan 
SK700-II AdBlue® instalacije bez prekida rade u Finskoj na temperaturama i do -25°C, što je posebno važno budući da se AdBlue® smrzava na -11°C.

Prilagodljiv 
SK700-II AdBlue® će se savršeno uklopiti sa ostalim rešenjima i sistemima na vašoj benzinskoj stanici. Izaberite samostalnu, kombinovanu ili integrisanu konfiguraciju i opcije koje će predstavljati pravo AdBlue® rešenje za vašu benzinsku stanicu. ATEX verzija AdBlue takođe je dostupna tako da možete da kombinujete sa različitim gradacijama vrstama benzina i dizela.

Dizajn je važan 
Kada se ne distribuira na ispravan način i ukoliko dođe u kontakt sa kiseonikom AdBlue® se može kristalizovati. SK700-II AdBlue® sadrži nerđajući merač Coriolis, najnapredniji sistem merenja u naftnoj industriji. Budući da Coriolis merač nema pokretnih delova, ne haba se, što za uzvrat povećava vreme u radu.

Temperaturni opseg

-25°C do +40°C (-40°C opcija)

Adblue® točenje

4 do 40 litara / min

Tehnologija merenja

Coriolis merač od nerđajućeg čelika

Ugrađeni grejači

FuHeat ili zagrejano crevo

Potrošnja struje grejača

0 - 950 Watts / sat  

Opcije komunikacionog protokola

Prema standardu SK700-II